Hét bedrijf van de eerste indruk, de uiterlijke presentatie

Ik doe je een belofte

Geschreven door Tineke van der Bij

Ik doe je een belofte

Het leven wordt mooier. Dat is mijn belofte aan jou.
De lente komt en daarmee wordt alles weer een klein beetje mooier. Tenzij je de lente kleuren draagt.
Of de zomer-, herfst,- of winterkleuren. Vandaag gaat mijn blog over kleur.
En ik wil je een tool geven, een letterlijke tool waarmee jij Jouw beste kleuren kiest.
Onderaan de blog lees je hoe je deze tool op jouw deurmat bezorgd krijgt. Wil jij dat?

Veel mensen weten niet welke kleuren ze goed staan. Ze weten niet welke kleuren ze moeten kopen in de winkel. Ook weten ze vaak niet hoe ze kleuren combineren met de stukken die al in hun kast liggen.
Kleur dragen vereist durf en veel mensen durven niet. Als je kleur draagt val je op en dat is al helemaal eng.
Grijze muizen zijn er al genoeg en daar worden we niet vrolijk van. Je omgeven met kleurloze types maakt je werkomgeving kleurloos en saai. Saai is negatief en van negativiteit worden we depressief.

Als je geen kleur draagt ben je dus niet zichtbaar. Geen kleur dragen maakt dat je onopvallend bent en in de massa opgaat. Niet zichtbaar zijn kun je zelf wel lekker vinden maar je doet je klant ermee te kort. Je klant onthoudt jou niet, de klant wordt niet vrolijk van jouw outfit en hiermee stel je je klant niet mee op zijn gemak. Klanten nemen alleen beslissingen als ze zich veilig voelen. En doordat jij je kleurloos kleedt of in ‘foute’ kleuren lijk jij vermoeider en meer gestressed.

De oplossing is simpel. Draag kleur! Maar draag wel de goeie kleuren. Die bij jouw kleuring passen.
Zelf word je er vrolijk van want het is weer eens iets anders dan zwart. In de spiegel zie je een uitgeruster en stralender mens. Je lijntjes en schaduwen vallen minder op. Collega’s zien je staan en merken je op. Je krijgt complimenten uit verrassende hoeken.
Je bent het stralende middelpunt en je wordt beter onthouden. Je bent zichtbaarder geworden voor je mensen en je wordt meer als een leider gezien. Kleur dragen vraagt om durf en dat heb jij. Je business gaat beter omdat je je zelfverzekerder voelt door de opbeurende blikken. 
Bovendien heb je de verkoopster in de winkel niet meer nodig. Je bespaart geld want je doet geen miskopen meer. Je bespaart tijd en energie omdat je niet meer twijfelt voor de kast.

Ook is de conclusie simpel: doe je eigen kleurenanalyse!
Ik help je erbij. Als je reageert op dit blog door je n.a.w. gegevens aan mij te mailen op info@zichtbaarsucces.com dan zorg ik ervoor dat je de vier kleurenkaartjes op je deurmat bezorgd krijgt.

Deze vier kleurenkaartjes zijn de basis. Hiermee kun je je eigen kleurenanalyse doen.
BONUS: Als extraatje mail ik je GRATIS  hoofdstuk 39 uit mijn boek: ‘ZICHTBAAR, het ondernemershandboek voor een uitstekende eerste indruk’ (aan te schaffen voor €19,95 ex. btw. en bezorgkosten) In dit hoofdstuk leg ik precies uit hoe je te werk gaat en hoe jouw leven mooier wordt!
                                                   kleurenkaartjes 4

MAAR!! dan moet je wel reageren op dit blog!!
Lente groet, Tineke Huizenga van der Bij

 

Deel dit artikel zodat ook jouw netwerk hiervan kan profiteren

 • Wieke Wassenaar zegt: 08 March 2016 Jouw opmerking 'door kleur te dragen wordt je veel beter onthouden' heb ik goed in mijn oren geknoopt. Ik droeg ook graag zwart, grijs, wit ...dus veilig. Terwijl ik door jouw workshop wel mijn kleurenpalet kende. Maar er mee aan de slag gaan bleef er bij. Maar wat ik laatst op een regenachtige zondag heb gedaan is al mijn kleding onder de loep nemen en kleurige en creatievere combinaties maken. En dat bleek verrassend goed te lukken! Van elke outfit heb ik vervolgens een foto gemaakt. Nu hoef ik s'morgens niet meer te bedenken wat ik aan zal doen. Ik scroll door mijn foto's en kies iets waar ik die dag zin in heb om te dragen.
  • TIneke van der Bij zegt: 08 March 2016 Ha die Wieke, wat een goed idee van je! Slim om foto's te maken van de combi's en zo 's morgens minder keuzestress te ervaren.
 • Alexander Waalewijn zegt: 18 February 2016 Hoi Tineke, Altijd leuk om een spiegel voorgehouden te krijgen. En het klopt helemaal. Alexander
  • TIneke van der Bij zegt: 19 February 2016 Hoi Alexander, wat leuk dat je reageert. Mocht je mijn 4 kaartjes willen ontvangen en het bijbehorende hoofdstuk van mijn boek, dan hoor ik dat graag van je! info@zichtbaarsucces.com
 • jan Reitsma zegt: 18 February 2016 Hallo Tineke, Je hebt helemaal gelijk. Door de juiste kleuren te dragen val je op en wel op een positieve manier. En wat misschien nog belangrijker is je bent veel meer zelfverzekerd van jezelf en dat merkt de ander. Je straalt positiviteit uit. Met een vriendelijke groet, Jan Reitsma.
  • TIneke van der Bij zegt: 19 February 2016 Hallo Jan, Wat heb je dat mooi gezegd! Ik kan het niet beter verwoorden.
 • hanneke Westgeest zegt: 18 February 2016 Hallo Tineke, Erg leuk deze blog. Ik mag ze graag lezen, het houdt mij scherp dat ik er nog eens met mijn personeel mee aan de slag moet. Met vriendelijke groet Hanneke
  • TIneke van der Bij zegt: 19 February 2016 Dank je wel voor je compliment Hanneke. Wil jij de kaartje ook ontvangen? Waar kan ik ze naar toe sturen? Wellicht kun je je personeel inlichten over de 'In één dag naar succes' die ik van de zomer weer ingepland heb. Dit is een workshop van een hele dag met max. 6 vrouwen die dezelfde adviezen krijgen als jij die van mij hebt gehad.
 • Joke Slavenburg-Fakkel zegt: 17 February 2016 Graag Tineke. Ooit ben ik geklassificeerd als lentetype. Dat zal inmiddels niet veranderd zijn maar aanvullende tips zijn altijd welkom, waarvoor bij voorbaat hartelijk dank. :-)
  • TIneke van der Bij zegt: 19 February 2016 Hallo Joke, Je bent en blijft een warm type als dat ooit eens geanalyseerd is. wat er wel veranderd, is dat je haar grijs wordt, je huid valer en je ogen lichter van kleur. Dus je kleuren die je draagt horen hierin mee te gaan.
  • TIneke van der Bij zegt: 19 February 2016 Hallo Joke, dank voor je reactie. Waar kan ik de kaartjes heen sturen?
 • Frederika zegt: 17 February 2016 Ik draag nu toch vaak donkere kleding (zwart) en net zoals je schrijft is dat veilig, safe. Ik ben benieuwd welke kleuren ik aan mijn kleding kan toevoegen.
  • TIneke van der Bij zegt: 19 February 2016 Hallo Frederika, Dank je wel voor je reactie. Mogelijkheden te over! Naast zwart is er zoveel kleur ook te koop in de winkels. Ik zag zelfs feloranje in de rekken hangen en hemelsblauw. Ben benieuwd of je met mijn kaartjes uit de voeten kan. Deze zomer is er weer een 'In één dag naar succes' gepland, iets voor jou? In één dag alle adviezen die alleen maar over jou gaan qua kleding en kleur. Vraag me er naar als je meer wilt weten.
 • Danielle zegt: 17 February 2016 mooi blog tineke! ik ben erg van de kleur maar het opvallen is wel een 'dingetje' idd. een keer op een gala zachtgroene jurk aan gehad terwijl echt alles en iedereen in t zwart was. heb me de eerste 2 uur behoorlijk ongemakkelijk gevoeld;) (en kleurkaartje heb ik al hoor;)
  • TIneke van der Bij zegt: 19 February 2016 Dank je wel Danielle! Ik weet zeker dat je prachtig was in je jurk. Ik moet je ook gelijk geven dat je daarin opvalt. Kleur dragen is lef hebben. Maar dat is ondernemen ook. Kleur je klant!:)

 • Jouw reactie op Ik doe je een belofte

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php