Hét bedrijf van de eerste indruk, de uiterlijke presentatie

Eenheidsworst werkt!

Geschreven door Tineke van der Bij

Eenheidsworst werkt!

Als jouw mensen zelf mogen beslissen wat ze aantrekken, is de kans groot dat ze niet voldoen aan het bedrijfsimago. Het kan zomaar zijn dat ze er armoedig bij lopen maar dat jij dat door de bedrijfscultuur niet meer opmerkt.
Verschillende kledingstijlen geeft een gemixt beeld weer van jouw bedrijf. De klant weet niet meer waar jij als bedrijf voor staat. Het vertrouwen dat je wilt scheppen naar de klant toe wordt niet behaald.
Door de té grote verschillen in uitstraling van jouw mensen, is er geen trots te bespeuren. Het lijkt alsof je mensen hun dag uitzitten en wachten op 5 uur, tot ze weg mogen.

Mijn stelling is: Als je trots bent op wat je doet, laat je dat zien in je uiterlijke presentatie.

Waarom deze uitspraak, waarom zo stellig? Omdat ik geloof dat wanneer je een goede eerste indruk maakt, je eerder wordt geloofd.
Je wordt als bedrijf magnetisch. Bewustwording van de eerste indruk komt je mensen ten goede. Ze zijn bewuster van zichzelf. ze worden blijer met zichzelf. Blije mensen zorgen voor een prettige sfeer binnen jouw bedrijf. De bedrijfscultuur wordt positiever. De klant gaat dit merken en oppakken. Uiteindelijk vaart jouw bedrijf er wel bij.

Jouw bedrijf wordt een eenheid. De samenwerking komt beter uit de verf. Er worden complimenten uitgedeeld over en weer. De bedrijfscultuur gaat weer stijgen, de sfeer wordt beter. Er is geen onrust en duidelijkheid meer op de werkvloer. Iedereen weet hoe het gedrag, de houding en de kleding wenselijk is binnen het bedrijf.

Als iedereen zich kleedt zoals het protocol voorschrijft komt er rust op de werkvloer, men kan zich concentreren op wat echt belangrijk is, de klant. Onduidelijkheden zijn er ook niet meer, er wordt niet meer gekletst over elkaars kleding en uiterlijke presentatie. Iedereen weet hoe het hoort.

Het allerbelangrijkste voor jou is dat het jou en je bedrijf succes oplevert. OMZET. En dat is uiteindelijk je eindgoal.

Een eenheidsworst dan maar? Bedrijfskleding?
Natuurlijk is dit maar een prikkelende titel die je misschien op het verkeerde been zette.
Moet iedereen zich kleden volgens een strak protocol? NEE!
Jij wil maar 1 ding voor je mensen en dat is dat ze zichzelf kunnen zijn, zich goed voelen in je bedrijf.
Toch ben jij degene die jouw mensen aanstuurt samen met het management, de HR manager.
Jij bent het voorbeeld en de leider. 
Je kunt jezelf blijven, je kleden naar je eigen stijl en toch het DNA uitstralen van het bedrijf.
Een uitstekende eerste indruk maken heeft niets te maken met dure kleding, maar alles met stijl.

Het gaat erom dat ik ongeveer kan zien wat jij doet. Ik wil ongeveer aan je kleding kunnen zien wat jouw functie is. En dat je trots uitstraalt. Dat jouw mensen trots zijn op hun werk. Dat ze trots zijn om te mogen werken in jouw bedrijf. Dat is magnetisch, dat is zichtbaar zijn.

Wil jij hierover antwoorden krijgen op je vragen? Deze maand december heb ik nog plek voor 3 strategiesessies. GRATIS. Ik kan je helpen met een zeer specifiek resultaat te behalen tijdens deze strategiesessie.
Let op: Je krijgt antwoorden waar je iets mee kunt en meteen kunt implementeren in je bedrijf.
EN; Het is GRATIS en vrijblijvend. Stuur een mail naar: info@zichtbaarsucces.com of bel: 0627513863
Dan plannen we deze 30 minuten sessie in.

Zichtbare groet, Tineke van der Bij

Deel dit artikel zodat ook jouw netwerk hiervan kan profiteren


Jouw reactie op Eenheidsworst werkt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php