Hét bedrijf van de eerste indruk, de uiterlijke presentatie

Wordt er wel genoeg taart gegeten?

Geschreven door Tineke van der Bij

Wordt er in jouw bedrijf wel genoeg taart gegeten?

Successen moeten gevierd worden en dat hoeft niet met taart of champagne te zijn. Maar vieren moet je!
Jouw mensen leveren het grootste deel aan succes van jouw bedrijf, weet je dat?
Zonder jouw mensen heeft jouw bedrijf geen bestaansrecht.

Er wordt hard gewerkt door iedereen, achter de schermen gebeurt het. Je mensen doen ontzettend hun best om jouw bedrijf succesvol te (blijven) laten zijn.
Elke dag zijn ze op pad om opdrachten binnen te halen. Elke dag staan ze weer op uit hun bed om het leukste werk van de wereld te doen. Klanten te woord staan, dossiers bijwerken, aanvullen en bellen. 
Opdrachten uitvoeren en daarvoor kilometers moeten rijden. Overwerken. Samenwerken. Collegiaal zijn.
Jouw mensen werken keihard aan het succes van je bedrijf omdat ze trainingen bedenken, workshops organiseren. Je hoort nogal eens in de wandelgangen dat er geklaagd wordt over bepaalde zaken. Sommige mensen komen altijd te laat, klagen altijd, lopen de kantjes er vanaf. Balen toch?

Wat kan er beter?
Je vraagt nogal wat van ze! En terecht denk jij, je betaalt ze toch goed?
Het probleem met jouw mensen ligt ten grondslag aan jouw leiderschap en de beloning die nodig is om de drive in je bedrijf te houden.
Je viert je successen niet genoeg! Je deelt de mooie jaarcijfers niet met je teams. Als er een mooie opdracht binnen gehaald is, krijgt de frontoffice er niets van te horen. Tijdens vergaderingen wordt er niets vertelt dat het goed gaat met het bedrijf. Er wordt geen aandacht geschonken aan wat er goed gaat, alleen wat er beter kan.
Mensen worden niet persoonlijk aangesproken over hun goede beslissingen of acties.
Er is geen menselijk gebaar genoeg dat bijeenkomsten ook een feestje maakt.
Jij onderschat de waarde van complimenten, een persoonlijk aandacht op een authentieke manier.

€100 per maand erbij!
Dit zou een gedachte of een geste kunnen zijn naar je mensen toe.
Maar pas op, uit onderzoek is gebleken dat nummer 1 reden voor ontslagaanvraag is: te weinig positieve feedback van de werkgever.
Die €100 is leuk maar wordt heel snel weer gewoon en vergeten. Zodra je iets goeds ziet, geef dan een compliment. Hoe futiel ook. Zie je iets wat niet goed gaat, bied dan je hulp aan.
Wees scherp op wat er zich afspeelt in je bedrijf en onderling. Jij bent de stuwende kracht.
Men verwacht van jou dat jij leiding geeft. Leidinggeven is ook oprechte aandacht geven aan je mensen.
Vraag naar de familie, omstandigheden en naar de gemoedsrust van je mensen. Van deze aandacht groeit jouw team, je mensen voelen zich beter, want de baas-JIJ ziet ze staan. 
Schenk aandacht aan wat er goed gaat, minimaal 2x zoveel dan je denkt dat nodig is. Benadruk het goede en positieve. Alles wat aandacht krijgt, groeit.
Dus vier je successen met je hele team, vertel dat er een goede opdracht bij is gekomen. Vertel je mensen hoe blij je bent met ze. Dat het bedrijf hun nodig heeft. Als een schakel onmisbaar in een ketting.

Dus vergeet niet wat goed gaat. Investeer in je mensen, alleen dan gaan ze nog harder voor je werken.
Vier je successen. Haal eens een bloemetje voor elk lid van je team. Bedenk een ludieke actie die zorgt voor aandacht en je oogst committent. Wees aardig voor je mensen ook al denk je dat je al aardig bent.
Wees attent voor je mensen en je krijgt je investering dubbel en dwars terug.
Heb je iets te vieren? Pan een korte bijeenkomst en vertel erover!
Laat af en toe een taart bezorgen, gewoon omdat het kan!

Ik wil jou en jouw bedrijf belonen met het reageren op mijn blog.
Laat in een korte reactie weten waarom jij vindt dat jouw mensen beloond moeten worden, nodig mij uit en ik kom langs met taart voor iedereen!
Dat wordt vast een feestje!!

Ik hoor graag van je!
PS: Binnenkort mijn meest persoonlijke blog ooit! Let dus op je mailbox
Zichtbare groet, Tineke Huizenga van der Bij

 

Deel dit artikel zodat ook jouw netwerk hiervan kan profiteren

  • hanneke Westgeest zegt: 06 April 2016 Hallo Tineke, goed blog, inderdaad ben je snel geneigd te zeggen dat je betaalt voor wat je mensen je leveren en ben je niet erg scheutig met de complimenten. Stukje bewustwording dus wederom. Bedankt, ik geniet erg van je blogs. Je mag gerust langs komen, echter ben ik de enige die taart eet, de anderen hebben allemaal dieten, dus een gezonde hap is misschien beter. Met vriendelijke groet Hanneke
    • TIneke van der Bij zegt: 13 April 2016 Dank je wel voor je reactie Hanneke Complimenten vallen altijd fijn. Ik kom graag eens langs, bijvoorbeeld als iedereen er is van jouw team? En breng dan een gezonde hap mee Laat maar weten wanneer er een geschikt moment is

  • Jouw reactie op Wordt er wel genoeg taart gegeten?

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    css.php