Hét bedrijf van de eerste indruk, de uiterlijke presentatie

Heb jij pitbulls in dienst?

Geschreven door Tineke van der Bij

09/30/2015

Laatst werd ik gevraagd of ik een pitbull ben. pitbull
Ik ging over deze vraag nadenken en ik denk dat ik dat wel ben.

Pitbulls zijn mensen die zich ergens in vast bijten en niet meer loslaten.
Ondanks afwijzingen positief blijven.
De klant op nummer één zetten EN houden.
In contact blijven met de klanten zelfs als die niet terugbellen.

Heb jij ze in dienst?
Vanmorgen sprak ik een manager van een bedrijf die iemand heeft aangenomen om de buitendienst meer bedrijfsmatig te laten functioneren. Ze moeten zich beter presenteren om opdrachten binnen te halen.
Organisaties moeten meer commercieel denken om hun klanten te behouden.
Bedrijven willen hun personeel laten beseffen dat het anno NU is, 2015.

Wakker worden en een pitbull zijn is je redding.

Denken als een ondernemer kan je bedrijf redden.
Jouw team kan een ondernemersmindset krijgen als je ze daarin laat trainen.

Ik geef je drie tools waarmee je direct aan de slag kunt.

1 Iedereen in jouw team moet een LinkedIn account hebben met een positief verhaal over het werk dat ze voor en met jou doen. Alle accounts zijn het visitekaartje voor jouw bedrijf. Na het netwerken direct de opgedane contacten toevoegen en warm houden. Nodig ook pro-actief contacten uit om te Linken.

2 Actief op zoek naar nieuwe klanten betekent dat je mogelijk meer winst maakt.
Durf te bellen naar potentiële klanten. Vraag alleen om een kop koffie samen te drinken. Je vraagt alleen om tijd en niet om een contract.

3 Hou in je agenda bij wanneer je iemand weer mag gaan bellen of wanneer iemand jou gaat bellen. Je reserveert hier tijd voor en maakt notities over het gesprek zodat je er later op terug kunt komen.
Een echte pitbull geeft niet op voordat de koffie afspraak gemaakt is.

Bottomline: Als jouw mensen denken op de manier alsof het hun eigen bedrijf is, ben je goed bezig.
Ik kan je helpen om ook jouw mensen een pitbull te laten zijn.
Valt er nog een slag te slaan op dit gebied?
Maak dan gebruik van mijn GRATIS strategiesessie van een half uur (twv.€97)
Mail mij via info@zichtbaarsucces.com of bel 06-27513863 en we maken een belafspraak. Ik bel je op het afgesproken tijdstip en datum terug en ik help je vrijblijvend verder.

Waarom ik dit doe? ‘We rise by lifting others’.  

Reageer op dit blog en maak kans om mijn boek te winnen:
De leukste en meest inspirerende reactie wint mijn boek!
Over twee weken vermeld ik de winnaar.
Iedereen die reageert krijgt de mogelijkheid om het boek aan te schaffen
met 25 % korting. Dus ipv. €19.99 betaal je €14.99 (ex tbw en bezorgkosten)

Ik ben benieuwd of jij een pitbull in je hebt!

Zichtbare groet, Tineke Huizenga

Deel dit artikel zodat ook jouw netwerk hiervan kan profiteren

 • Auke de Vries zegt: 06 October 2015 Als je goed leest hoef je geen pitbull te zijn maar iets van zijn karakter in je te hebben. Vastberaden en vasthoudend. Daarnaast moet je ook weten wanneer je los moet laten om later toch tot het beoogde resultaat te komen. Doordat deel van je karakter te trainen en te gebruiken wordt en blijf je succesvol Ik kan het weten want dankzij bovenstaande vond ik, na faillissement vorige werkgever, weer een uitdagende baan als accountmanager .
  • TIneke van der Bij zegt: 06 October 2015 Beste Auke, Je hebt de blog goed begrepen. Even loslaten om later toch het beoogde resultaat de krijgen, vind ik een top-opmerking en een aanvulling.
 • miranda smith zegt: 06 October 2015 De pitbull kan een hoop opleveren maar ook het concept service with a smile bij elke werknemer.. een simpele begroeting en een welgemeende glimlach kan de klant al een goed gevoel geven.. bij het bedrijf waar we werken hebben we wel pitbulls in dienst. ik zelf ben een tijdje mentor geweest maar ik denk dat het pitbull gedraag geen aangeleerd gedrag is maar net zoiets als leiderschap je word er mee geboren maar je kunt het sturen en coachen denk ik ben erg nieuwsgierig naar het boek, Tineke.. zou daarom graag kans maken
  • TIneke van der Bij zegt: 06 October 2015 Dank je wel Miranda voor je reactie. Pitbull with a smile, daar stuur ik graag op aan. Het is de klant op nr. 1 en daar houden.
 • TIneke van der Bij zegt: 06 October 2015 Robin: Hoewel ik meer van de beschermende herder hou dan van de pitbull, is de overeenkomst tussen beiden dat ze vooral trouw zijn en je helpen aan dingen te herinneren. Zoals je dagelijkse portie beweging. :) Afstemmen op de klant, zoals in jouw verhaal Tineke, is cruciaal. Een telecomaanbieder die halverwege het lopende contract mij al weer gaat bellen, mist haar doel. Daar tegenover: onze energie'leverancier' denkt ieder contract weer met ons mee en helpt ons ook nog eens met een extra 5% cashback van ons verbruik terug gestort te krijgen. Meedenken, trouw blijven en je klant behoeden voor verkeerde keuzes. Je moet als ondernemer (maar ook als werknemer) goed weten van wie je uiteindelijk te eten krijgt.
 • TIneke van der Bij zegt: 06 October 2015 Margaretha: Een figuurlijke pitbull zijn kan veel opleveren voor je bedrijf. Voorkomen moet worden dat de angstaanjagende kant van de pitbull naar bovenkomt. Een pitbull heeft nu niet bepaald een goed imago. Een ander dierenras misschien gebruiken? :)

 • Jouw reactie op Heb jij pitbulls in dienst?

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php