Hét bedrijf van de eerste indruk, de uiterlijke presentatie

ONzichtbaar wilde ik zijn

Geschreven door Tineke van der Bij

Zeg…. LinkedIn contact,…..

Ik weet het, het is je al opgevallen. Je hebt al een tijd niets van me gehoord.
Ik ga je het vertellen. Het is lastig en spannend. Eng. Emo. Bloot. Eerlijk.

Ik was een tijdje niet zo zichtbaar. Je ontving mijn blogs niet meer. Je zag geen posts meer voorbijkomen op Facebook. Op twitter was ik spoorloos. Ik deelde niet meer wat me bezig hield. Geen tips en tricks meer voor jou om te delen.
Op LinkedIn was ik onzichtbaar. Het leek wel alsof ik van de aardbodem verdwenen was.

En weet je wat? Zo voelde ik me ook. Nu ik het opschrijf krijg ik er buikpijn van. Want het is echt reuze spannend dit te delen.
Ik weet ook niet of het wijs is om te delen. Want als ondernemer ben je stoer, weet je alles, gaat de business altijd goed en deel je vooral je successen. 
De menselijke kant van het ondernemerschap wordt niet vaak blootgegeven, het is net als Facebook. (of is het Fakebook)
Alles gaat goed, loopt lekker en is fantastisch.
Zelden hoor je wat er echt speelt. Hoe iemand zich werkelijk voelt. Hoe eenzaam het soms is als ondernemer. In je eentje het allemaal moeten zien te redden. Jezelf elke dag weer oppeppen om toch maar de dingen voor elkaar te krijgen. Hoe vaak je een ‘Nee’ krijgt. Of van het kastje naar de muur wordt gestuurd door oa. gemeenten. 
De mislukkingen laten we niet zien…..

Ik vertel dit ook niet om hier stoer over te doen. Ik vertel dit omdat het bij mij past om te vertellen. Op de een of andere vreemde manier moet ik dit met jou delen. Omdat ik ook maar een mens ben. Ik ben niet alleen die succesvolle vrouw die ik wil laten zien. Integendeel…..Zichtbaar zijn heeft me een tijdlang tegen gestaan. Ik wilde niet meer, en later durfde ik niet meer zichtbaar te zijn. Die auto van mij heb ik vervloekt en ik zweerde aan mezelf dat ik nooit weer een logo op mijn auto zou laten zetten. Ik wilde onder een steen wegkruipen…om maar vooral NIET zichtbaar te zijn.

Zo gaat het dus als je in een negatieve spiraal bent beland. Zo voelt dat en bespaar ik je de details nog.

Omdat ik niet zelfverzekerdheid uitstraalde ging mijn business ook bijna door het putje. Ik kon mijn business niet meer krachtig over de bühne brengen. Het één versterkte het ander. Lamgeslagen, down, energieloos en verdrietig was ik.

Ik geloofde zó in mijn-onze droom van samen oud worden. Ik kon de verandering moeilijk aanvaarden. De shit waar je mee te maken krijgt als je gaat scheiden. En alleen verder moet als vrouw. Wat een ellende! Ik ga het niet allemaal opnoemen, je neemt het maar van me aan. Zou ik zo zeggen;)

Ik weet dus hoe het voelt om niet zichtbaar te zijn. Ik weet wat dat met je doet. Ik heb weer eens gevoeld hoe het is om jezelf klein te maken en te houden. Jezelf weg te cijferen. En voor mij ook, te doen alsof de wereld gewoon door draait en er niets aan de hand is.

Hier ging het schuren.
Er was wel iets aan de hand. En ik heb het geprobeerd om het te verbloemen. Maar nu niet meer. Ik wil iemand zijn die de wereld recht aan kan kijken in openheid. Zelfs jou.

Nogmaals als je vindt dat er teveel openheid is gegeven door mij, draai je je om en loop je weg. Klik weg.

Ik ben zover dat ik kan zeggen: Dit ben ik en dus goed.
Heel langzaam voel ik dat mijn oerkracht weer terug komt. Wie ik ben in de kern als mens, vrouw en als ondernemer.
En wat ik wil.
Ook dat is niet veranderd. Ik wil niets anders dan mensen blij maken met zichzelf. 

Door zichtbaar te zijn.

Met rode blosjes sluit ik af en nodig ik je uit voor de training:
Hij is er weer, de ‘In 1 dag naar succes – GOUD’ 
Lees hier over de dag die jij altijd al wilde.

Mannen, ook voor jullie de kans:
In 1 dag naar succes – Mannendag 

Zichtbare groet, Tineke van der Bij 

Deel dit artikel zodat ook jouw netwerk hiervan kan profiteren

  • Jaap zegt: 21 February 2018 Wat oprecht en eerlijk. En wat superstoer dat je dit deelt. Hopelijk krijg je je kracht terug. Ik gun het je in ieder geval van harte!

  • Jouw reactie op ONzichtbaar wilde ik zijn

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    css.php