Hét bedrijf van de eerste indruk, de uiterlijke presentatie

Speciale aandacht

Geschreven door Tineke van der Bij

Er is altijd 1 iemand in jouw team die meer aandacht verdient. (Je leest deze blog weg in 2 minuten)

Eergisteren sprak ik Silvia, ik belde haar op om te vragen of alles goed ging met haar team en of ze nog vragen had. Silvia vertelde nog steeds blij te zijn met alle adviezen die ik aan haar team gaf en dat ze nog elke dag het resultaat van de trainingen ziet.

 Er was 1 teamlid is die meer aandacht verdiende

Het is alweer een jaar geleden dat ik met Silvia en haar team werkte. Silvia werkt voor een groot accountantskantoor hier in Friesland en Silvia is teamleider van de baliemedewerksters van de 7 vestigingen.
Ik werd ingevlogen omdat Silvia vond dat haar team als het visitekaartje nog meer zichtbaar mocht zijn.

Silvia’s team bestaat uit 14 dames die allemaal elke dag, de hele dag aan de balie werken.
Haar mensen zijn dus diegenen die de klant begroet en verder helpt. Haar team is dus hét boegbeeld. Het allereerste die de klant ziet in het bedrijf.
Deze taak wordt vaak onderschat. Maar het is de eerste indruk van het bedrijf. Juist deze persoon aan de balie kan het imago van jouw bedrijf beïnvloeden. 

Ik mocht dus werken met deze belangrijke dames. Als allereerste zette ik mijn start-tool in. De imagobewustzijn masterclass. Dit is een masterclass die ervoor zorgt dat je je bewust wordt van de eerste indruk. Hoe jij kijkt naar de ander, kijkt deze ook naar jou. Beoordelend, veroordelend, positief of negatief.
Ook in deze groep werd deze sessie goed ontvangen. Het is een eye-opener voor velen maar het is ook entertainment, empowering en educatief.

Het is een belangrijke eerste sessie omdat ik hierin de mensen leer kennen en zij mij. In de latere sessies is dit belangrijk, soms moet ik heel eerlijk tegen hun zijn. 
En die ene mevrouw die meer aandacht verdiende, moest ik eerst voor mij winnen. ik moest me ook kwetsbaar opstellen. Heel toegankelijk zijn. En dat lukte.

Tijdens de vervolgsessies, het kleur-en kledingstijladvies zou ik eerlijk moeten zijn en haar meer aandacht moeten geven. Deze mevrouw verraste mij met haar openhartigheid. Er was blijkbaar genoeg vertrouwen tussen ons dat zij zich voor mij openstelde. Dit is voor mij altijd een groot compliment. Dit raakt mij altijd en maakt dat ik hou van mijn werk.
De extra aandacht die nodig was voor deze mevrouw, we noemen haar Inge, deed haar zichtbaar goed. Ze bloeide op, ging meer rechtop staan, durfde haar collega’s en klanten weer recht in de ogen aan te kijken.
Haar expressie werd zachter, opener, vrolijker, kortom, ze werd toegankelijker voor anderen.

                                                           Welke adviezen gaf jij haar dan Tineke?

Leuk dat je het vraagt. Door eerst haar op het gemak te stellen, en dat gaat niet in 5 minuten, kon ik haar adviezen geven over haar kleurgebruik. Ze droeg veel zwart waardoor ze nogal nors over kwam.
Ik gaaf haar advies over haar haar, de zwarte pony deed haar gezicht geen goed, het drukte op haar ogen. Ze zag er hierdoor moe en humeurig uit. Door advies te geven over haar BH en haar te laten inzien dat je houding fierder wordt door een goede BH, ging haar houding meer open. Ook gaf ik haar op haar eigen verzoek, tips om er slanker uit te zien. Hier smult elke vrouw van en Inge ook!
Ze zag de vrolijke Inge al helemaal voor zich en haar non-verbale taal liet dit zien.

Geweldig!

Op deze manier gaf ik Inge extra aandacht. De aanloop er naar toe kostte meer tijd dan de adviezen op zich.
Geweldig hoe ik door mijn adviezen Inge kon laten zien dat ze meer zichtbaar zou zijn door zelfvertrouwen.
Inge gaf aan dat ze haar werk hierdoor leuker is gaan vinden. Ze is vrolijker en opener geworden. 
En, vertelde Silvia, Inge is een prettiger collega geworden.

                                  Jij kent ze ook. Jij hebt ook een INGE in jouw team. Of een THEO
                                             Jouw collega’s weten ook wie de Inge of Theo is

Mijn tip aan jou is: Wees eerlijk naar Inge of Theo en neem hem of haar een keer apart. Als je uit je hart spreekt en integer bent, kun je heel veel zeggen.  Zoek samen naar oplossingen en maak afspraken. Kom je afspraken na, hoe dan ook, dit bewijst dat je integer bent en dat jouw advies uit een goed hart kwam.
Gun je jouw Inge ook leuker werk? Stuur haar dan onderstaande link toe. NIET nadat je het met haar eerst hebt besproken!! Jouw Inge is van harte welkom bij ‘In één dag naar succes – GOUD’

Wat is jouw manier om met Inges en Theo’s om te gaan? Deel het met mij hieronder in de tekstvelden dan kunnen we van elkaar leren.
Sharing=Caring! 
Volgende keer het vervolg van Inge. ‘Stijl is goedkoop’

Deel dit artikel zodat ook jouw netwerk hiervan kan profiteren


Jouw reactie op Speciale aandacht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


css.php